Med kunngjøringen av Qi2 trådløs ladestandard

p1
Med kunngjøringen av den trådløse ladestandarden Qi2 har den trådløse ladeindustrien tatt et stort skritt fremover.Under Consumer Electronics Show (CES) i 2023 viste Wireless Power Consortium (WPC) frem sin siste innovasjon basert på Apples utrolig vellykkede MagSafe-ladeteknologi.
 
For de som ikke er klar over, brakte Apple MagSafe-ladeteknologi til iPhone-ene sine i 2020, og det ble raskt et buzzword for dens brukervennlighet og pålitelige ladefunksjoner.Systemet bruker en rekke sirkulære magneter for å sikre perfekt justering mellom ladeputen og enheten, noe som resulterer i en mer effektiv og effektiv ladeopplevelse.
WPC har nå tatt denne teknologien og utvidet den for å lage den trådløse Qi2-ladestandarden, som ikke bare er kompatibel med iPhones, men også med Android-smarttelefoner og lydtilbehør.Dette betyr at du i årene som kommer vil kunne bruke den samme trådløse ladeteknologien for å lade alle smartenhetene dine, uansett hvilket merke de er!

Dette er et stort fremskritt for den trådløse kraftindustrien, som har slitt med å finne én standard for alle enheter.Med Qi2-standarden er det endelig en enhetlig plattform for alle enhetstyper og merker.

Qi2-standarden vil bli den nye industristandarden for trådløs lading og vil erstatte den eksisterende Qi-standarden som har vært i bruk siden 2010. Den nye standarden inkluderer en rekke nøkkelfunksjoner som skiller den fra forgjengeren, inkludert forbedrede ladehastigheter, økt avstand mellom ladeputen og enheten, og en mer pålitelig ladeopplevelse.
s2
Den forbedrede ladehastigheten er sannsynligvis det mest spennende aspektet ved den nye standarden, siden den lover å redusere tiden det tar å lade en enhet.I teorien kan Qi2-standarden halvere ladetiden, noe som ville være en endring i spillet for folk som er avhengige av telefonene sine eller andre enheter.
 
Den økte avstanden mellom ladeputen og enheten er også en stor forbedring, da det betyr at du kan lade enheten lenger unna.Dette er spesielt nyttig for de som har en ladepute sentralt (som et bord eller nattbord), da det betyr at du ikke trenger å være rett ved siden av for å lade enhetene dine.

Til slutt er en mer pålitelig ladeopplevelse også viktig, siden det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å slå enheten av puten ved et uhell eller støte på andre problemer som kan forstyrre ladeprosessen.Med Qi2-standarden kan du være trygg på at enheten din forblir sikkert på plass mens den lades.

Totalt sett er utgivelsen av Qi2 trådløs ladestandard en stor gevinst for forbrukerne, siden den lover å gjøre lading av enhetene dine raskere, mer pålitelig og mer praktisk enn noen gang før.Med støtte fra Wireless Power Consortium kan vi forvente å se utbredt bruk av denne teknologien i løpet av de neste årene, noe som gjør den til den nye de facto-standarden for trådløs lading.Så gjør deg klar til å si farvel til alle de forskjellige ladekablene og -putene og si hei til Qi2-standarden!


Innleggstid: 27. mars 2023